BMW marchează 30 de ani de Allrad, sau cum i se mai spune astăzi xDrive!

0 Comments

Weekendul trecut, 16 octombrie, “ai noştri” au marcat 30 de ani de tracţiune integrală. Bavarezii îşi amintesc cu multă mândrie ziua lansării primului automobil dotat cu un sistem de tracţiune integrală, chiar la ei acasă, la Salonul Auto de la Frankfurt, de la 1985.

Cu toţii recunoaşteţi această maşină. Este legendarul BMW Seria 3, supranumit Allrad în Germania, şi care de cele mai multe ori purta indicile 325ix. În perioada anilor 90 cea de-a doua generaţie a lui Seria 3 a devenit primul beneficiar al unui sistem “all wheel drive”, care livra 37% din totalul puterii motorului către puntea faţă şi 63% către roţile punţii spate. Acest lucru i-a asigurat un comportament caracteristic mai mult maşinilor cu tracţiune spate decât celor cu tracţiune integrală, motiv pentru care revista Auto Zeitung a încoronat noul BMW ca fiind “un campion, atunci când vine vorba de manevrabilitate”.

Iar de atunci şi până astăzi numărul modelelor pe care BMW oferă un sistem de tracţiune integrală a ajuns la 12, începând cu cel mai mic din familie, BMW Seria 1 şi până la fantasticul BMW i8!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *