Salonul Auto de la Geneva este plin în acest an de premiere mondiale, de unde clar, nu lipseşte BMW-ul.

0 Comments

Salonul Auto de la Geneva este plin în acest an de premiere mondiale, de unde clar, nu lipseşte BMW-ul. Iar modelele constructorului bavarez sunt prezente aici în diferite forme, stock, tunate sau tunate de Alpina!

Iată că printre multitudinea de maşini apetisante, se remarcă şi noul Alpina B5 Bi-Turbo, maşină care se laudă cu un timp de acceleraţie extraordinar de bun. Berlina apucă prima sută la oră în 3.5 secunde, cu numai 0.1 secunde mai leneşă decât ultimul Mercedes-AMG E63 S 4MATIC+! Acest handicap ar putea fi explicat şi cu faptul că motorul V8 de 4.4 litri al bavarezilor livrează 608 CP şi 800 Nm de cuplu motor, în timp ce Merc-ul are 612 CP şi 850 Nm, extraşi dintr-un V8 de 4.0 litri.

Alpina compensează însă la viteza maximă care este de 330 km/h, iar rivalul său dezvoltă numai 300 km/h. Şi cu toate astea, sperăm ca M5-ul, care urmează să îşi anunţe debutul în curând, să poată fi şi mai rapid decât atât, mai ales că va dispune de aceleaşi ingrediente, adică V8-ul modificat şi tracţiunea integrală xDrive.

De cealaltă parte, Alpina spune că nu s-a rezumat la varianta de serie a sistemului de tracțiune integrală xDrive, ci a făcut unele reglaje pentru un comportament și mai sportiv. Roțile spate directoare și amortizoarele ajustabile electronc completează tehnologiile care amplifică agilitatea mașinii, scrie bmwblog.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *