Metode de curățare a sistemului de combustibil

0 Comments

Când motorul începe să pornească mai rău, trepte și face zgomot, consumul de combustibil crește și puterea scade, este probabil ca curățarea sistemului de alimentare să ajute la corectarea situației.

Sistemul de combustibil se înfundă destul de des, mai ales când mașina funcționează pe un ciclu de benzină-benzină. Primul lucru de curățat sunt duzele sau injectorul (o unitate pentru pulverizarea combustibilului lichid sau a gazului). Adesea, este vorba de duze înfundate care dau o atomizare slabă, ceea ce duce la funcționarea neuniformă a motorului, putere redusă, formarea de funingine și fum, funingine, consum crescut de combustibil, supraîncălzire a motorului și uzură crescută.

În duză, canalele prin care intră combustibilul sunt foarte subțiri – până la 50 de microni. Pot exista de la unul la opt astfel de canale pentru fiecare duză. Injectoarele sunt înfundate cu combustibil. Cu cât combustibilul este mai murdar, cu atât se produce mai rapid înfundarea canalelor. Prin urmare, este important să schimbați filtrele de combustibil în timp util. Dacă duzele înfundate nu sunt curățate, acest lucru poate duce la defecțiunea lor și la necesitatea unei înlocuiri complete.

Anterior, injectoarele de benzină trebuiau scoase pentru curățare. Au fost curățate sub presiune pe suport folosind substanțe chimice care dizolvă și spăla depunerile. Acum, îndepărtarea pentru duzele de spălare nu este necesară. Puteti curata injectoarele cu ajutorul unor preparate specializate care se adauga pur si simplu in combustibil. Această metodă este mai rapidă și mai ieftină. Dar atunci când alegeți această metodă, este important să cumpărați numai chimie de foarte înaltă calitate. Produsele ieftine care au substanțe agresive în compoziția lor pot face și ele rău.

A doua metodă modernă este curățarea folosind un suport modern fără demontare, folosind ultrasunete. Un astfel de echipament va efectua diagnostice precise și va curăța duzele mult mai rapid decât vechea metodă.

Atât motoarele pe benzină, cât și motoarele diesel pot fi curățate la stand, dar ambele opțiuni nu sunt întotdeauna posibile în fiecare service auto specific, deoarece sunt folosite standuri diferite pentru diferite tipuri de combustibil. Master LUX Petrikani curăță sistemele de combustibil pe benzină.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *