Dacă vă amintiţi bine, prima tentativă a celor de la BMW de a lansa un sportcar compact a fost BMW 1M Coupe, maşinuţa care aminteşte foarte mult de un bulldog francez şi care are un caracter la fel de ascuţit şi iute.

0 Comments

Dacă vă amintiţi bine, prima tentativă a celor de la BMW de a lansa un sportcar compact a fost BMW 1M Coupe, maşinuţa care aminteşte foarte mult de un bulldog francez şi care are un caracter la fel de ascuţit şi iute. Debutul mondial al coupe-ului sportiv, a avut loc în 2010, iar pe atunci, germanii planificau să construiască puţin peste 2.000 de modele, într-o ediţie limitată. Ceva însă i-a făcut să se răzgândească iar astfel în total au fost asamblate 6.309 de unităţi. Şi mă bucur să ştiu că una dintre acestea a ajuns şi la noi în ţară.
A urmat apoi o pauză lungă, timp în care BMW a încercat să “mintă” publicul cu modele ca M135i şi odată cu apariţia Seriei 2, a fost lansat şi M235i. Aceste maşini, după cum sugerează şi denumirea nu puteau fi considerate adevărate M-Car-uri, însă, se puteau lăuda cu performanţe imbatabile pentru un sportcar compact cu tracţiune spate. Şi pentru că se simţea o lipsă acută a unui reprezentat al diviziei Motorsport într-un segment inferior lui M3 şi M4, a luat naştere noul BMW M2 Coupe.
Inginerii bavarezi au preluat caroseria unui Seria 2 Coupe, au adăugat câţiva milimetri la ecartament, frâne performante, suspensie sport, un bodykit agresiv şi pe final, au instalat motorul de 3.0 litri volum sub capota coupe-ului compact. Astfel a luat naştere M2 Coupe, maşina cu 365 de cai putere ce poate prinde prima sută la oră în 4.2 secunde, indicator comparabil cu al lui M4 şi chiar M6 Gran Coupe, maşini testate deja de AutoExpert.
Cu mai puţini cai putere sub capotă M2-ul pare a fi totuşi cel mai apropiat de ideologia unui M-car, având pedigree-ul necesar pentru aceasta: greutate redusă, tracţiune spate, cutie manuală şi minimul de dotări necesare pentru a lupta la egal cu fratele mai mare, BMW M4 Coupe.
În linie dreaptă, ambele sunt egale (4.2 s), distanţa de frânare, la fel, teoretic ar putea fi la fel şi pe circuit. Răspunsul la această întrebare îl găsiţi în videotestul de mai jos.
P.S. Eram curios să aflu cum stă treba la capitolul preţuri şi pot să vă spun că un BMW M2 Coupe, în Moldova poate fi adus la un preţ de start de 46.450 de euro, în timp ce M4 începe de la 59.810, cu toate taxele incluse! Eu aş opta însă pentru un M3, sedanul arată simplu demenţial, îmi pare cel mai echilibrat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *