was successfully added to your cart.

Vrei să înveţi să faci Drift? Chris Harris îţi vine în ajutor cu un material video de excepţie!

Vrei să înveţi să faci Drift? Chris Harris îţi vine în ajutor cu un material video de excepţie!

By March 24, 2016 Altele No Comments

Nu te numeşti tu fan BMW dacă nu ştii să te joci cu un derapaj câtuşi de minor într-o curbă. Deci nu ai cum! Mai ales dacă sub capotă ai cel puţin şase cilindri ce formează un minim de 2.5 litri volum, iar la toate astea, se mai adaugă un diferenţial autoblocant, cunoscut ca şi LSD. Astfel spus, ai reţeta potrivită pentru un mini drift-car. Doar că, trebuie să înveţi şi să cunoşti cum să utilizezi corect armamentul din dotare, astfel încât să îţi asiguri o doză bună de adrenalină, fără însă a pune viaţa ta şi a celor din jur în pericol. Şi pentru a nu confunda Drift-ul cu simplu, powersliding, în ajutor îţi vine Chris Harris, unul dintre cei mai meseriaşi prezentatori auto din mediul virtual, care în viitor, va fi şi prezentator Top Gear!

Ce vrea să ne spună Chris despre drift? Ei bine, sunt multe lucruri utile de învăţat. Întâi de toate, va trebui să ţii  cont că nu se recomandă să practici driftul pe drumurile publice, ok? Dacă promiţi solemn să te ţii de cuvânt, trecem la următoarea etapă. Aici Chris Harris îţi va povesti cum să adopţi o poziţie cât mai corectă la volan, pe ce lungime să stea picioarele, cum ţii mâinile, dar şi ce faci cu reglajele scaunului sau ale volanului. Odată ce ai reţinut toate astea, se trece deja la acţiune.

Lecţiile sunt predate direct de la bordul unui BMW Seria 2 M235i, prin urmare omul are la dispoziţie suficienţi cai putere (peste 300) extraşi din motorul de 3.0 litri twin-turbo, iar la “capăt” are şi un LSD foarte performant. Prin urmare, voi fi deacord dacă veţi spune că “are cu ce”. Însă, acest lucru nu trebuie să vă descurajeze, pentru că cel mai important în asimilarea driftului, cum spunea şi DK-ul Keichi Tsuchiya, este să te distrezi!

Just Have Fun

Britanicul a împărţit driftul în trei mari capitole, iniţierea driftului, adică provocarea unui derapaj, apoi menţinerea acestuia şi pe final, revenirea la normalitate, adică încheierea. Prima etapă este cea mai uşoară, a doua deja implică puţină măiestrie şi o conexiune mai specială cu maşina ta, iar a treia este cea mai grea. Revenirea din drift, este punctul unde cel mai mulţi greşesc, prin urmare va trebui să fii foarte atent la ce spune profesorul nostru. Eu nu vă voi dezvălui toate secretele şi vă invit pe voi să o faceţi. Vizionare plăcută şi nu uita să ne laşi un comentariu!

Leave a Reply