was successfully added to your cart.

Safety Car pentru DTM-ul din acest an a fost ales noul BMW M4 GTS!

Safety Car pentru DTM-ul din acest an a fost ales noul BMW M4 GTS!

By April 29, 2016 BMW Press, News No Comments

Cel mai rapid model de BMW de serie, coupe-ul M4 GTS, a fost prezentat recent în noua sa postură de safety car pentru sezonul de DTM 2016. Bavareza a păstrat aproape intact aspectul exterior, fiind “decorată” doar cu abţibilduri şi o bară de lumini, în timp ce la interior a fost instalată o staţie radio.

Spre deosebire de versiunea “simplă” a lui M4, GTS-ul se poate lăuda cu o rezervă de 500 de cai putere (431 în M4), storşi din aceeaşi unitate de 3.0 litri volum, twinpower-turbo, dar care a fost modificată pentru mai multă performanţă. Un rol aparte în acest sens, îi revine sistemul de injecţie cu apă, care contribuie la menţinerea temperaturii scăzute în sistemul de admisie, dar şi ajută la îmbogăţirea amestecului carburant cu oxigen.

Cuplat la transmisia cu şapte rapoarte şi dublu-ambreiaj, motorul îi permite noului M4 GTS să accelereze de la zero la prima sută la oră în numai 3.8 secunde, unde viteza maximă atinsă se ridică la 305 km/h, fiind limitată electronic. Amintim că în trecut, coupe-ul germanilor a reuşit să parcurgă circuitul de la Nurburgring în numai 7 minute şi 27.88 secunde, astfel asigurându-şi o poziţie în top cele mai rapide 30 de maşini din “Iadul Verde”.

Leave a Reply