was successfully added to your cart.

Fost’am noi la Drag Day 2015 Bălţi

Fost’am noi la Drag Day 2015 Bălţi

By September 21, 2015 Local, News No Comments

Duminică, 20 septembrie, se preconiza a fi o zi frumoasă, însorită şi promiţătoare. Zi care ne-a adunat pe cei mai înflăcăraţi admiratori de curse, la un nou eveniment, Drag Day 2015, organizat tradiţional de către BMW Club Moldova (alţii decât noi, să nu fim confundaţi) pe aerodromul de la Bălţi. Şi aşa cum aveam şi un participant care poartă cu mândrie însemnele asociaţiei, era firesc să mergem într-un număr cât mai mare pentru a-l susţine!

Din Chişinău am pornit pe la orele 10:00, pentru ca în ritm alert să ajungem la Bălţi într-un timp relativ scurt. Iar acolo am fost întâmpinaţi cu cinste, pentru noi cei din BMW Power fiind rezervate locuri special amenajate la parcare şi facilităţi la intrare. Pentru ce, ţin să le mulţumesc încă odată organizatorilor şi în special dlui Andrei Canţer, preşedintele BMW Club Moldova.

Trebuie să recunoaştem că spre deosebire de anul trecut, evenimentul s-a prezentat a fi mult mai bine organizat, inclusiv veceele şi cateringul, cu toate că cel din urmă nu făcea faţă fluxului de vizitatori în pauzele dintre calificări şi curse. Bine de ştiu că şi preţul a fost unul mai atractiv şi mai adaptat realităţii, astfel că oricine şi-a putut permite un prânz şi o băutură răcoritoare atunci când a simţit nevoia. Iar aşa cum temperaturile ridicate pentru această perioadă de vreme şi-au spus cuvântul, trebuia să stai şi câte 20-30 minute la coadă pentru un mojito rece sau o apă plată caldă.

Spre deosebire de campionatul de drag Overdrive, cel organizat de BCM a păstrat clasamentele dar şi regulamentul făcut cunoscut piloţilor şi în anul precedent. Maşinile participanţilor au ajuns să fie divizate în câteva clase, Street, Street 2, Street 3 şi Street 4, dar şi PRO FWD/RWD/AWD. Iar aici cred că vom intra ceva mai mult în detalii şi asta deoarece piloţii au avut parte de surprize. Pe lângă faptul că s-a întârziat foarte mult cu începerea evenimentului, participanţii înscrişi în cursă nu au reuşit să îşi testeze bolizii, iar calificările au fost reduse de la Top 8 la Top 4, adică doar patru dintre cei mai buni concurenţi ajungeau să lupte in finală pentru un loc pe podium. Bineînţeles toată lumea s-a revoltat, în zadar însă, pentru că situaţia nu s-a schimbat. Iar consecinţele nu au întârziat prea mult, astfel că mulţi dintre cei prezenţi, spectatori dar şi participanţi şi-au făcut bagajele şi au plecat dezamăgiţi.

Dezamăgiţi am fost oarecum şi noi, pentru că “ai noştri” piloţi nu au reuşit să testeze maşina în condiţiile aerodromului, iar în calificări au scos un timp mai puţin bun pentru a trece la etapa următoare. Am fost refuzaţi de la înscrierea în clasa PRO RWD, ca să putem câştiga măcar ceva secunde preţioase, iar într-un final nu ne-a rămas decât să ne mulţumim cu o tentativă de a înregistra un timp bun cu un motor construit de la zero, unic în Moldova.

Ne bucurăm totuşi de oportunitatea de a ne face din nou simţiţi într-un show şi suntem încântaţi de faptul că am putut distra publicul cu un burnout şi mult fum de cauciuc, până bubuie anvelopa! Eduard, eşti campionul! Următoarele anvelope R17 sunt pentru tine! 😀 Grand Merci!

Organizatorilor le dorim multă răbdare şi forţe noi pentru evenimente şi mai bine puse la punct, că doar din greşeli învăţăm şi ar fi bine ca acestea să nu se repete în viitor. Noi, cei de dincolo de bariere, ne punem speranţa şi încrederea că exact asta se va întâmpla! La mai mulţi şi la mai mare!

Aici avem câteva poze care reflectă atmosfera, făcute în mare grabă, iar mai târziu vom reveni cu mai multe imagini, chiar şi video.

Leave a Reply