was successfully added to your cart.

Conceptul BMW Z4 a fost prezentat oficial. Roadsterul anunţă o nouă filozofie de design

Conceptul BMW Z4 a fost prezentat oficial. Roadsterul anunţă o nouă filozofie de design

By August 18, 2017 News, WorldWide No Comments

În cadrul Concursului de Eleganţă de la Pebble Beach, bavarezii au prezentat mult aşteptatul BMW Concept Z4. Sportiva cu două locuri şi acoperiş deschis are cu ce impresiona, după cum puteţi vedea şi în pozele de mai jos.

Întâi de toate, aflaţi că, alături de Conceptul Seriei 8, noul Z4, va da tonul în materie de design pentru viitoarele modele din gama BMW. Şeful departamentului de design Adrian van Hooydonk a mărturisit jurnaliştilor că şi-au schimbat viziunile în legate de acest aspect. Dacă până acum, se încerca trasarea a cât mai multe muchii şi linii pe caroseriile maşinilor, atunci noile modele vor avea un aspect mai plăcut, mai domol şi mai puţin aşchiat.

Cu toatea astea, nu lipsesc din peisaj mici intersecţii dintre cele două lumi, unde suprafeţele plane întâlnesc incluziunile chirurgicale, imprimate adânc în panourile metalice. Exemplu sunt cele două branhii pe capotă, sau adânciturile de pe aripi. O bună parte din trăsăturile de design ale noului Concept Z4 vor fi transpuse şi pe modelul de serie, astfel că şi în 2018, când maşina ar urma să intre pe linia de asamblare, roadsterul ne va bucura cu aceeaşi siluetă cosmică

bmw-z4-concept-pebble-beach-concours (16).

Că tot am vorbit de producţie, aflaţi că Z4 va fi asamblat la uzina Magna Steyr, în Austria, alături de Toyota Supra, model cu care bavarezul va împărtăşi o serie de agregate şi soluţii tehnice, precum frânele, şasiul sau suspensia. Motorizarea însă şi trenul de rulare rămân a fi 100% produse de BMW.

Să nu vă sperie habitaclul bi-color, pentru că în modelul civil, acesta nu va fi. În schimb pe conceptul prezentat, ideea în sine este foarte neobişnuită şi originală, având rolul de a conecta designul interior şi exterior. Observaţi că, deşi este un concept, anumite componente de interior, cum sunt display-ul central, gurile de ventilare, rotiţa sistemului iDrive şi levierul, seamănă extrem de mult cu ce vedem astăzi pe unele modele aflate în producţie.

Acest fapt vorbeşte şi despre “graba” germanilor de a prezenta ultima interpretare a conceptului, în varianta production-ready deja, la Salonul Auto de la Geneva, în 2018. Eu personal îl aştept cu nerăbdare!

 

bmw-z4-concept-pebble-beach-concours (17)bmw-z4-concept-pebble-beach-concoursbmw-z4-concept-pebble-beach-concours (19)bmw-z4-concept-pebble-beach-concours (15)bmw-z4-concept-pebble-beach-concours (14)bmw-z4-concept-pebble-beach-concours (16)bmw-z4-concept-pebble-beach-concours (18)bmw-z4-concept-pebble-beach-concours (11)bmw-z4-concept-pebble-beach-concours (13)bmw-z4-concept-pebble-beach-concours (8)bmw-z4-concept-pebble-beach-concours (6)bmw-z4-concept-pebble-beach-concours (9)bmw-z4-concept-pebble-beach-concours (7)bmw-z4-concept-pebble-beach-concours (10)bmw-z4-concept-pebble-beach-concours (5)bmw-z4-concept-pebble-beach-concours (4)bmw-z4-concept-pebble-beach-concours (1)bmw-z4-concept-pebble-beach-concours (3)bmw-z4-concept-pebble-beach-concours (2)

 

Leave a Reply