was successfully added to your cart.

Кашу маслом не испортишь: BMW M5 cu motor V12 de pe 850CSi!

Кашу маслом не испортишь: BMW M5 cu motor V12 de pe 850CSi!

Au ruşii un proverb, “Кашу маслом не испортишь”, care spune că nu poţi face mai rău dacă adaugi unt în terci. Ştiu că versiunea în română nu sună la fel de convingător însă, este un exemplu care poate fi atribuit întocmai acestui BMW M5. Untul despre care vorbim noi aici, se prezintă în forma unui motor V12 cu un volum de 5.6 litri, modificat ulterior pentru un total de 450 de cai putere! Iată deci un exemplu în care un automobil sport pur-sânge, rămâne în continuare consacrat şi cu un iz de “vechitură”, dar, se ridică la performanţe înalte.

Mulţi dintre noi, fanii mărcii bavareze, am opta pentru un M5 E34 oricând, în detrimentul unor maşini mai noi sau mai puternice. Unde mai pui că nici vechiul M-Car nu este dintre cele mai lenoase din gama BMW. Ştiţi deja că în versiunea de top, sedanul vine echipat cu un motor cu 6 cilindri în linie ce dezvoltă în jur de 335 cai putere. O cifră respectabilă, având în vedere că este un motor proiectat în anii 80-90 şi mai ales că nu este înrudit cu nici un neam de turbine. Este aspirat natural şi are un volum de 3.8 litri! Gras nu?

Se pare că pentru unii nici atât nu este suficient. Iată de ce, a luat o raritate de maşină, adică M5-ul E34 şi l-a cuplat cu o raritate de motor, S70B56! Agregatul V12 cu un volum total de 5.6 litri se găseşte numai sub capota unui alt BMW legendar, coupe-ul 850CSi. Numărul total al acestor motoare, în toată lumea, abia dacă ajunge la 1510 unităţi iar preţul este unul pe măsură!

Nici o problemă însă pentru proprietarul acestui M5 care şi-a consolidat eforturile în a duce proiectul la bun sfârşit. Astfel a apărut şi o transmisie cu 6 rapoarte, UUC Short Shifter, sistem de frânare UUC cu etrieri cu patru pistoane şi discuri de frână de 335/328 mm pe faţă/spate, evacuare din inox Eisenman şi un diferenţial cu alunecare limitată Quaife, cunoscut în popor ca LSD. Şi când te gândeşti că ai atins apogeul, ce ţi-ai dori mai mult de atât? Nu ştiu să vă răspund la acestă întrebare, cum nu ştiu nici de ce fericitul posesor al acestei bijuterii a decis să o vândă.

Cât costă? În jur de 16.500 de dolari. O dă pe bănuţi mărunţi, zic eu…

Leave a Reply